Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:)
edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)
Moon to utrzymana w klimatach science fiction gra przygodowo-zręcznościowa. Jej twórcy, studio Renegade Kid, znani są z bardzo udanego połączenia FPS-a i horroru, zatytułowanego Dementium: The Ward. Projekt tłumaczę już 3 dni, w tej chwili ukończyłem pierwszy epizod, edycja czcionki, dialogów, wszystko robię samemu. Nauka romhackingu pochłonęla mi już ponad 2 miesiące, poniżej pierwsze skany projektu-zapraszam.
Ostatnio zmieniony przez Takeshi-Rav 2009-10-22, 20:20, w całości zmieniany 4 razy
Przepraszam za skany, chwilowo szukam stosownego emulatora pod dsa i postaram się umieścić zadowalający filmik. Jeżeli wszystko pójdzie, tak jak do tej pory, to będzie to udany projekt. Wątek w ostatnim obrazku już poprawiłem. Tłumaczenie na dzień dzisiejszy to: 20% polonizacji: [2-EPIZODY].
Ostatnio zmieniony przez Takeshi-Rav 2010-10-22, 13:20, w całości zmieniany 2 razy
Odświeżam temat na którym był kontynuowany projekt Księżyca. Prace zostały wznowione, także projekt w dalszym ciągu się rozwija. Od ostatniego czasu brakowało mi werwy na kontynuowanie tego tłumaczenia. W grze jest sporo wątków politycznych jak również idiomy z którymi miałem nie lada problemów. Gra jest gigantem w porównaniu z takimi rodzynkami jak Dementium, także tekstów jest tutaj niewiele mniej niż w grach RPG. Możecie mi zatem życzyć powodzenia, lub jeśli nie chcecie żmiezrliuchy - podpisywać się:))
Co zostało zmienione, od ostatniego / dłuższego już czasu:
1. Pointery - opanowane.
2. Fonty [na nowo] wyedytowane - 100%
3. Korekty stylistyczne i interpunkcyjne - (97%)
4. Wykonanych grafik - 98%
5. Cut scenki z napisami - wznowione.
Ogółem przetłumaczono - 78% Gry
Kliknij 1/2 aby powiększyć.
Ostatnio zmieniony przez Takeshi-Rav 2011-07-14, 18:24, w całości zmieniany 11 razy
I nie tylko ty jeden, bo ja równiez się z tobą zgadzam. Dementium jest niezły, ale Moon jest gęściejszy w fabułę no i ma funkcję - vibration, która jak dla mnie sprawuje się 200% profesjonalnie. Na górze umieściłem drugi kawałek screnshota. Możecie śmiało oceniać dotychczasową pracę, dlatego, że to całkowicie wznowiony projekt.
Ostatnio zmieniony przez Takeshi-Rav 2010-10-22, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
Polecam poprawić mnóstwo błędów językowych, stylistycznych oraz postarać się o pomoc kogoś, kto lepiej niż Ty zna angielski - w wielu przypadkach tłumaczyłeś niczym translator (lub z użyciem translatora) - jeśli jakieś zdanie brzmi dla Ciebie dziwnie po polsku, spróbuj od innej strony je ugryźć.
To nie mają być złośliwości czy uszczypliwości. Zanim projekt zostanie wydany powinien przejść gruntowną korektę.
Polecam poprawić mnóstwo błędów językowych, stylistycznych oraz postarać się o pomoc kogoś, kto lepiej niż Ty zna angielski - w wielu przypadkach tłumaczyłeś niczym translator (lub z użyciem translatora) - jeśli jakieś zdanie brzmi dla Ciebie dziwnie po polsku, spróbuj od innej strony je ugryźć.
To nie mają być złośliwości czy uszczypliwości. Zanim projekt zostanie wydany powinien przejść gruntowną korektę.
Pozdrawiam!
Błędy zostały poprawione i te merytoryczne (podczas filmiku) jak i większość stylistycznych. Natomiast nie chciało mi się już zmieniać tych obrazków dlatego zostawiam jak jest.
Ostatnio zmieniony przez Takeshi-Rav 2011-07-15, 10:44, w całości zmieniany 7 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum