Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:)
edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)
Poszukuję jakiegoś dobrego programatora, który będzie odtwarzał gry z GBA bez żadnych zacięć czy szwanków. Chciałbym także uniknąć takich programatorów, które mogłyby jakoś źle wpływać na mojego DSa. Mam M3 Simply jak na razie na slot-1 gdybyście chcieli polecić jakieś rozszerzenie.
Nie bierz SuperCarda! Jeśli chodzi o GBA to niezbyt dobry wybór, a do gier na DS'a masz jużcoś innego.
Więc tak: Albo kup EZ Flash 3 in 1 exp pacj, który nie jest właściwie programatorem, tylko przystawką, Albo któryś z M3 Perfect (ceny nówek niezmienne od kilku lat, więc tylko używane).
mam supercard lite (do konsoli lite), którym odpalam gry na dsa; odpaliłem też jedną grę na gba i muszę przyznać, że niestety działała. do niewątpliwych plusów tego urządzenia należy wspomniany ram; umożliwia to np. korzystanie z wynalazków typu "dslinux", które potrafią go wykorzystać... (konsola ma luzem tak ze 4mb)
Z tego co widzę, w zestawie jest dołączona obudowa pasująca do Classica, więc nie będzie problemu. Na pudełku i w opisie też jest zaznaczone, że jest kompatybilne z classiciem i lite'm.
„Niestety”, bo wyżej jest całkowicie niepolecany – rzeczywiście, jeżeli zamierzasz grać wyłącznie w gry na DSa, to lepiej znaleźć sobie rozwiązanie SLOT-1, ale zdaje się, że nie tego szukasz. W szczególności, że oprogramowanie nie ma zintegrowanego moonshella, czy czegokolwiek innego (trzeba uruchomić oddzielnie), a wygląd oprogramowania nie powala na kolana (ot, wybiera się rom, bez obrazków i jego nazwy, i tyle), poza tym: albo oprogramowanie wewnętrzne konsoli (opcje, PictoChat itp.), albo przekierowanie na SLOT-2, czyli wybór romu (dowolnego: DSa i GBA). No cóż to było jedno z pierwszych rozwiązań tego typu (konsola jest tak zbudowana, że albo SLOT-1 albo SLOT-2, tutaj wykorzystuje się dziurę, która umożliwia odpalenie kodu na SLOT-1 znajdującego się na SLOT-2, w drugą stronę chyba jest to niemożliwe – nie słyszałem o kartridżach SLOT-1 odpalających gry na GBA). Istnieje też drugi sposób na odpalanie kodu na SLOT-2: wejście do oprogramowania wewnętrznego bez przekierowania (przez SLOT-1) na SLOT-2 z samym kartridżem SLOT-2, wtedy można wybrać w menu konsoli odpalenie kodu na GBA (przejście na kartridż), jednak nie da się odpalać wtedy romów na DSa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum