Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Wymiana obudowy i obu ekranów w Nintendo DS Classic
Autor Wiadomość
~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2011-01-23, 12:27   Wymiana obudowy i obu ekranów w Nintendo DS Classic

Myślicie, że wymiana obu ekranów (główny i dotykowy) i obudowy w Nintendo DS Classic ma sens? Raczej nie poradzę sobie z instalacją ekranów, więc dochodzi do tego płaca za naprawę. Przynajmniej wydaje mi się, że to trudne.

Na 100% kupię 3DSa, więc zastanawiam się czy po prostu nie zatrzymać tej kasy na niego. Z drugiej strony nabyłem kilka fajnych gier, które będą się kurzyć, a gdyby za naprawę nie wyszło dużo... :)

Jakie sklepy z ekranami i obudowami polecacie? Mogą być zagraniczne.

Meanthord

Wysłany: 2011-02-03, 23:04   

http://www.proplay.pl - dzwonilem tam nawet niedawno, obudowy do classica sprowadzaja na zamowienie w cenie 120 zl. Moim zdaniem nie warto, doplacamy stowe i mamy NDS Lite. Chyba, ze koniecznie chcesz miec DS classic :).

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2011-02-04, 16:10   

Dzięki za odpowiedź ;) Myślałem, że da się to taniej dostać, przynajmniej w okolicy 70 zł. Cóż, moje kalkulacje okazały się zgubne, rzeczywiście bardziej opłacałoby się kupić np. Lite. Dochodzą do tego przecież jeszcze te ekraniki...

W takim razie kasy nie ruszam. Czekam na 3DS.

%loQ 

Wysłany: 2011-02-05, 09:35   

Mi to kiedyś naprawiał Classica ten redaktor z PSXextreme - jak mu było - KILu chyba. Za wymianę obudowy plus antenkę WiFi wziął chyba 40 zł. Musiałbyś się go pytać.

A sprzęt on kupował na DealExtreme bodajże.
http://www.dealextreme.co...accessories-604

Odpowiedz do tematu