Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Przesunięty przez: Fen665
2008-10-02, 16:46
Nowa kieszonka Nintendo
Autor Wiadomość
~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2008-09-28, 14:34   Nowa kieszonka Nintendo

Wg tradycji wydawania konsol przez Nintendo można się domyślić, że w okresie 2008/2009 firma powinna wydać następcę swojej kieszonki. W sieci pojawiło się info, że Nintendo zorganizuje imprezę 2 października, na której zaprezentuje nową konsolę. Na innych kontynentach impreza odbędzie się w październiku.

Nintendo brnie nadal w innowacyjność czego dowodem będzie... wbudowana kamera - oczywiście również na użytek growy^^! Poza tym, podobnie jak psp, będzie umożliwiało odtwarzanie muzyki, używanie kart (SD). Poprawione zostaną ekran (lub ekrany, na większe) oraz łączność przez internet. Cena to mnie niż 20000 jenów. Premiera jeszcze w tym roku.

Oczywiście do końca nie jest to pewne info ale bądźmy dobrej myśli :)

No chłopaki! Co sądzicie :) ?

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-28, 14:41   

rev napisał/a:
Cena to mnie niż 20000 jenów.

Czyli ok. 400zł ^^

rev napisał/a:
Oczywiście do końca nie jest to pewne info ale bądźmy dobrej myśli :)

Raczje pewne, ale dowiemy się za tydzień. ;P

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-28, 14:46   

Większe ekrany by sie przydały . Poprawiona ostrość ... wybór podświetlenia , lepsza pamięć ... taki DS a'la PSP . Tylko gry będą więcej pamki zjadać . Może nintendo poprawi swoją pozycje w stosunku do PSP ... oby :D

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2008-09-28, 15:09   

Cytat:
Może nintendo poprawi swoją pozycje w stosunku do PSP ... oby :D

Jak to? >_>. DS przecież dużo lepiej się sprzedaję niż PSP ;-). Chodzi przede wszystkim o Japonię (o Polsce nie wspominam), no a Japonia dla tych firm najważniejszą jest :-).
Kurde powinienem się cieszyć...tylko ta kasa...

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-28, 15:12   

Oj nie, w japonii ta różnica nie jest tak duża jak w USA. :D

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-28, 15:16   

Wiem że DS jest najlepiej sprzedającą się konsolą na świecie (z tą pozycją to chodziło mi o multimedia , grafe , żeby upodobniło sie do PSP ale zostało NDSem)

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2008-09-28, 15:16   

Cytat:
Oj nie, w japonii ta różnica nie jest tak duża jak w USA. :D

Wybacz, nie lubię wspominać a "Usańczykach" ^ ^.

raven_raven 
Evangelion fan

Wysłany: 2008-09-29, 08:25   

Cena w Japonii to jedno, ale w EU jest największa jak zawsze. Spójrzcie dziś na DS'a czy PS3. Ten pierwszy to zaraz do płatków będzie dodawany.

Z cenami to jest tak, że przerzucane są z Jap. do USA z podwyżką, a w EU jest przelicznik 1$ = 1€, a w Polsce jest zawsze drożej niż w całej europie. I tak z 400 zł robi się tysiak :P .

A co ja mogę powiedzieć... już koniec DS'a :( ?

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2008-09-29, 11:07   

Tu i ówdzie mówi się o redesignie choć ja w to nie wierzę. Może DS będzie żył własnym życiem tak jak PS2 - ta ma nadal dużo dobrych premier.

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-29, 17:57   

raven_raven napisał/a:
już koniec DS'a :( ?

Od zapowiedzenia do wydania konsoli minie z rok, potem jeszcze miinmum 2 zanim przestaną supportować DS'a. Więc nie ma co się martwić.

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-29, 20:27   

Tysiąc ?????????????????????????????????
Człowieku troche wiary .... :D
Ja uważam , że cena nie przekroczy 750zł ... nintendo słynie z niskich cen i w ten sposób zdobywa popularność ...

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-29, 20:38   

Ale nei w Polsce, zauważ, że w dniu premiery w 'normalnych' krajach Lite kosztował 400zł...

Tysiąc wyaje się bardzo realny, ale będzie można sprowadzić na pewno za ponad 2 razy mniejszą cenę.

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2008-09-29, 21:33   

Cenowa lub nawet allegrowa cena zaraz po premierze będzie niestety mocno przekraczała cenę Japańców czy Usańczyków (moim zdaniem jakieś 120% ceny z Japonii). Fakt faktem, że Nintendo ma dość niskie ceny.

Antari 
Kolekcjoner

Wysłany: 2008-09-29, 23:10   

Ani się cieszyć ani płakać... pozostaje przyjąć tą wiadomość z pokerową twarzą... Trochę szkoda że powoli przyjdzie nam wypatrywać następcy (być może wyłącznie duchowego) DS'a, oddalając na dalszy plan kolejne daty premier, no może z wyjątkiem zapowiadanych z hukiem killerów. Odrobinę smutno iż DS pożegna się z rangą najnowszego handhelda Ninny ;( zwłaszcza iż tej platformie zawdzięczamy wiele ekskluzywnych i ponadczasowych tytułów. Ale powiedzmy sobie szczerze, na rynku japońskim od paru miesięcy widać nasycenie kieszonkonolką nintendo, potrzeba nowego medium. Idzie nowe.

Groovy 

Wysłany: 2008-09-30, 20:49   

W każdym razie dzięki wbudowanej kamerze o graniu w miejscach publicznych raczej będzie można zapomnieć... xD ale fakt faktem pole do popisu dla developerów jest. A wy macie jakieś pomysły na wykorzystanie kamery? bo mi do głowy nic specjalnego nie przychodzi (a znając nintendo to nie będzie można oficjalnie nagrywać filmów) no i jestem ciekawy jak tym razem nintendo "Zabezpieczy" swoją kieszonsolke... 8-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi