Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Jabber DS
Autor Wiadomość
~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2008-10-27, 08:52   Jabber DS

Dzięki Jabberowi w wersji DS, możemy cieszyć się gg na naszej dwuekranówce - wystarczy podłączyć się do wi-fi. Na dniach zamieszczę dokładny poradnik jak go uruchomić. Na razie daje linka do dość dobrego na skizo:

http://www.skizo.org/foru...opic=14938&st=0

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2008-10-27, 15:15   

Oj tak przydaję się, do niedawna częściej z niego korzystałem. Teraz niestety mam dość słaby zasięg WiFi...

raven_raven 
Evangelion fan

Wysłany: 2008-10-27, 15:50   

Świetna sprawa. Router tylko załatwić i będę miał w końcu gg w pokoju, niezależnie od zajętego komputera :) .

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2008-10-27, 17:46   

Tak, fajnie jest się uczyć i sobie pisać np. w innym pokoju. Poza tym program jest przejrzysty i ma dość duże klawisze^^ Oczywiście polecam powyższy poradnik, jednak miałem kilka problemów więc niedługo opiszę wszystko szczegółowo więc raczej nawet kompletny newbe sobie poradzi ;-)

Qokos 

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-10-30, 13:34   

No nareszcie. Tyle było projektów gg na DS'a i jeden działa. Gratulacje dla autorów.

wizzu 

Wysłany: 2009-08-25, 10:26   

Może odgrzeję tego kotleta trochę...
Pytanko - to działa jeszcze? bo stronka http://jabber.abp.pl/ się nie ładuje, więc tak jakby... nie poggadam na moim tałatajstwie małym :P.

D_e 
I lol'd you

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-08-25, 21:21   

wizzu, JabberDS jest klientem Jabbera - czyli zupelnie innej sieci niz GG :) nie mniej jabber oferuje cos takiego jak 'transport' czyli mozliwosc laczenia sie z inna siecia np. z gg. Innymi slowy, caly myk polega na tym ze musisz miec konto jabberowe i na nim odpalic gg :D

Wiecej se przeczytasz na wikipedii :)

Odpowiedz do tematu