Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Soma Bringer PL
Autor Wiadomość
Musiol 

Wysłany: 2008-12-31, 11:31   Soma Bringer PL

Od pewnego czasu pracuję nad tłumaczeniem gry Soma Bringer, dla ludzi, którzy nie znają gry: http://media.ds.ign.com/m...254/imgs_1.html
By uniknąć nieporozumień, nie tłumaczę z japońskiego, tylko opieram się na tłumaczeniu angielskim. Dla zachęty, dwa screeny na początek:

Postęp wynosi może coś koło 1%, z racji tego, że pracuje nad tym sam, a czasu mam mało, bym mógł go poświęcić na tłumaczenie. Jeżeli ktoś jest chętny (praktycznie do tłumaczenia, nic więcej nie trzeba) do pomocy, proszę się odezwać tutaj, lub przez PM :)

D_e 
I lol'd you

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-12-31, 13:10   

Bardzo pozytywnie, gra jest IMO jedna z lepszych wydanych na DS.Szkoda ze oficjalnie nie ma jej w EU bo z pewnoscia lepiej by sie sprzedawala niz FF :)

Fen665 

Wysłany: 2008-12-31, 13:26   

Całkiem fajnie wygląda skrin. Całkiem zachęcająco. Lepiej jednak zamień polskie PŻ i to drugie na angielski odpowiednik HP i MP (tutaj chyba SP^^), bo jest wiele stanowisk co do tłumaczenia tego, a niektórzy też woleliby widzieć to w ang.
Ale poza tym, to fajnie polskie czcionki Ci wyszły.

Musiol 

Wysłany: 2008-12-31, 13:49   

PŻ - punkty Życia, PS - punkty Soma/punkty Skilli, ja wolałbym zostawić HP/SP, ale to już od ludzi zależy, pomyślę nad tym jeszcze.

kouji 
DeViant

Jestem człowiekiem: 12345
Wysłany: 2008-12-31, 14:16   

ok
z racji że angielski dobrze znam chętnie pomogę w tłumaczeniu skryptu
podeślij mi w jakiś sposób tekst wyciągnięty z gry, ja przetłumaczę i odeślę

Fen665 

Wysłany: 2009-01-01, 13:00   

Musiol napisał/a:
PŻ - punkty Życia, PS - punkty Soma/punkty Skilli, ja wolałbym zostawić HP/SP, ale to już od ludzi zależy, pomyślę nad tym jeszcze.

O to mi właśnie chodziło, w ogóle lepiej wygląda i jest tak bardziej tradycyjnie :mrgreen:

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-02-02, 02:20   

Musiol napisał/a:
PŻ - punkty Życia, PS - punkty Soma/punkty Skilli, ja wolałbym zostawić HP/SP, ale to już od ludzi zależy, pomyślę nad tym jeszcze

Z przyzwyczajenia. Wszedzie jest HP i nie wyobrażasz sobie czegoś innego w to miejsce. Zresztą lepiej się czyta "Ha Pe" niż "Pe Ży/Żet". :-P

Warewolfer 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2009-02-03, 11:41   

Jeżeli będzie to całkowite spolszczenie PŻ i PS powinno zostać, widziałem już takie gry gdzie zamiast HP było PŻ.

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-02-03, 12:31   

No to chociaż PZ, bo PŻ dziwnie się czyta xD

Warewolfer 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2009-02-03, 14:05   

Jeżeli są w tłumaczeniu Polskie znaki musi być PŻ bo PZ - Punkty Zycia było by błędem ort.

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-02-03, 15:50   

Cytat:
Punkty Zycia było by błędem ort.

Tak jak było by zamiast byłoby :P .
Punkty życia to Polska nazwa i taka powinna pozostać, bo jaka inna miałaby lepiej pasować?

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-02-04, 18:47   

batatshi napisał/a:
Punkty życia to Polska nazwa i taka powinna pozostać, bo jaka inna miałaby lepiej pasować?

Może Punkty Zdrowia ? PZ !

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-02-04, 19:20   

Cytat:
Może Punkty Zdrowia ? PZ !

A..nie pomyślałem o tym ;s .

Warewolfer 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2009-02-04, 20:25   

I teraz będziemy się spierać czy powinny być Punkty Życia czy Punkty Zdrowia? To juz zależy od Musiola xD

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-02-04, 20:31   

Warewolfer napisał/a:
I teraz będziemy się spierać czy powinny być Punkty Życia czy Punkty Zdrowia? To juz zależy od Musiola xD

Przecież już jest PŻ :-/ .

Odpowiedz do tematu