Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Historia waszego nicka
Autor Wiadomość
Fen665 

Wysłany: 2009-02-19, 20:30   Historia waszego nicka

Dlaczego macie nick stasek, a nie ptasek, co? A zatem...

Fen... Dlaczego Fen? Kiedyś był to Fenrir, bo spodobała mi się mitologia nordycka (germańska). Z czasem zaczęło mi się już lekko nudzić, więc zdziebko skróciłem^^ Poza tym Fen, bo w Alpach jest halny pod taką nazwą, po ang jest to bagno, a po łacinie brzmi prawie jak początek słowa "ventus" - wiatr. I oto historia mego imienia. A u was jak tam było?

Piesu 
Misio przytulisio

Wysłany: 2009-02-19, 20:58   

U mnie było bardzo prosto : Paweł Ples --> Pies --> Piesław --> Piesu

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo Pan 5.56 czuwa nade mną.

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-02-19, 22:11   

Axel- od mojego imienia, Aleksander.
Końcówka 93- od daty urodzenia 1993.

Kiedyś oglądałem przeróbkę sąsiadów na youtube.pl i bardzo mi się spodobały filmiki gościa o nicku chyba Michał240390 ( też data urodzin ) i stąd wytrzasnąłem Axel060793. Ale, że za dużo tych liczb w jednym nicku to skróciłem do 93.

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-02-19, 22:21   

Historia mojego nicka jest dość dziecinna i noobowska. Jako dziecko uwielbiałem Batmana i zapragnąłem sobie "wynaleźć" ksywkę do niego podobną. Po pewnych procesach (nie będę opisywał) wyszło na Batat. Posługiwałem się nim przez długi czas, także po "podniecie na netoperka", bo przecież nie musi się z tym kojarzyć, a mi taki nick pasował. Po latach dodałem shi, ponieważ lubowałem i lubuję się w Japonii (ponadto, batat to dosłownie słodki ziemniak). Teraz ludzie mają problemy i zamiast batatshi, piszą batashi. Geeeeez -_- . Obecnie twierdzę, że litera "t" w nicku jest ukazaniem tego, że niby mam Japoński nick, ale nie jestem Japończykiem. Tj. chciałbym nim być, lecz nie jestem.

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-02-19, 22:29   

batatshi napisał/a:
Teraz ludzie mają problemy i zamiast batatshi, piszą batashi. Geeeeez

Batatshi ( prawdziwe )
Batashi ( najpopularniejsze )
Batatashi ( rev kiedyś walnął takie cuś ) ^^

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-02-19, 22:55   

Dochodzi jeszcze Bat lub Bata xP .

Fen665 

Wysłany: 2009-02-20, 11:12   

Przynajmniej tyle, że Cię nie nazywają Beta :mrgreen: Wtedy wszyscy kojarzyliby Cię z testami xD

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-02-20, 13:47   

Cytat:
Przynajmniej tyle, że Cię nie nazywają Beta :mrgreen: Wtedy wszyscy kojarzyliby Cię z testami xD

:nf: Wtedy bym się powiesił ;s .

Shan 
Psajdak ? !

Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2009-02-20, 18:00   

Hmm moja historia jest bardzoooooooooooooooooooooo Nooooooooooobwska zaczeło to się od głupiej gry Boże czemu ja w to chcialem grac xD czemu tam zrobilem konto ok mowie już jaka gra ,,Tibia" ponieważ nie mgołem wymyśleć nicku wziołęm translate nikow i Bylo pamakorn Shan i te shan wziolem sobie do deesowca i do inych tego typu czasem uzywam inne ale to czenste;d

Shan! Chciałem poprawić Twojego posta, by inni mogli go odzczytać, ale nic z tego nie wyszło. Sam go musisz poprawić. A następnym razem nie będę się patyczkował, tylko usunę Twoją wiadomość i wlepię warna. I tak na przyszłość: Boga pisze się dużą literą z samego szacunku (jeśli nie jesteś wierzący twe słowa są paradoksalne, bo jak niewierzący może się zwracać do czegoś, czego nie ma?^^)//Fen
Ostatnio zmieniony przez Shan 2009-03-01, 11:50, w całości zmieniany 2 razy  

Warewolfer 

Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2009-02-21, 11:01   

Moja historia jest bardzo prosta: szukałem dla siebie nicku, a że bardzo lubię psy, a szczególnie wilki,maiło być wolf-wilk. Jednak stwierdziłem, że takie coś jest bardzo popularne (m.in przy rejestracji nick był zajęty). Padło więc na Werewolf. Jednak ten nick też był pozajmowany. Więc mam "wilkołak" z błędem, przez "a", i na wszelki wypadek dodałem końcówkę er. I tyle xD

raven_raven 
Evangelion fan

Wysłany: 2009-03-05, 17:24   

Mój nick... wymyślony na szybko, ale się przywiązałem i lubię swoje rejwen_rejwen.

raven wzięło się od mojej ulubionej postaci z Tekkena 5, zaś podwójne dlatego, że pojedyncze jest zazwyczaj na forach zajęte ;].

D_e 
I lol'd you

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-05, 19:38   

Moj nick to poczatki WiiStudio --> doosh skrocone do D i tyle :P . Potem powstaly wszelkie mutacje w zaleznosci od forum :P . Ogolnie 'oficjalnym' nickiem pod ktorym mnie zna wiekszosc to The_D, aczkolwiek na jednym forum mowia D'ebil i wiadomo ze to ja xD . Ogolnie obecne
D
D'e (De, D_e)
D'y (Dy, D_y)
TheD
The_Devil_D (tylko raz na skype mialem :P )

Mam jeszcze inna ksywke - listva. Uzywalem zanim zaczalem dzialac na scenie konsol ;) . Poki co ostala sie tylko na jogger.pl, ale kiedys podpisywalem sie tylko tak :D .

kefirek94 

Wysłany: 2009-03-07, 16:46   

Moja historia jest bardzo krótka a zaczeła się od gry w metina2, szukałem jakiegoś niepowtarzalnego nicku i na początku wpadło mi na myśl kefir ( od mojego imienia kewin) ale poetm zmieniłęm na kefirek i dopisałem mój rocznik 94 i wyszedł kefirek

Mefisto 
Pokemon Master

Jestem człowiekiem: 11111
Wysłany: 2009-03-07, 21:27   historia

historia mojego nicku sięga wielkiego zainteresowania grą diablo 2 w której był boss o nazwie Mefisto która bardzo mi się spodobała i tak już zostało

Migeru 

Wysłany: 2009-03-07, 21:33   

@up
W 3 akcie c'nie??

Początkowo (nubski nick z 2-3 klasy, jak chciałem być fajny :oops: ) GangSta, następnie w 6 klasie spodobał mi się CC FF VII i chciałem mieć Zack, lecz często był zajęty, więc dałem Zaku. Niedawno kolega mi wymyślił nowy nick utworzony od mego imienia (Miguel) Migeru.
Koniec

Odpowiedz do tematu