Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:)
edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)
Zdziwiłem się, że u nas nie ma jeszcze tematu ;-) Dzisiaj pograłem trochę u Fena - świetna. Dosłownie cud, miód i orzeszki. Jeśliby zmienić trochę menusy i jakoś zmienić tło, dodać efekty podczas rozgrywki to wyszłoby jak zwykła, nieprzeciętna gra ;] Do EBY to to ma jak ode mnie do Warszawy ale jest i tak bardzo dobrze ;-) Jak zobaczyłem utwory z Marianów i Kirbich od razu się nakręciłem :mrgreen: Myślę, że każdy znajdzie tam swoją nutę. Utworów jest na prawdę dużo. Do tego 5 poziomów trudności. Grać nie umierać.
Zapomniałeś tylko wspomnieć o melodii sprzecznej z układem "poprzeczek/belek".
W Ebie jak trzeba było przejść jakiś kawałek na rytmie, bez problemu go przechodziłem, ale tutaj było inaczej. Jak zacząłem powoli zmieniać wzrokowe odczucia na rytmiczne, nie mogłem NIC nacisnąć. NIC.
EBA to całkiem co innego, tam naciskałeś do ogólnego rytmu. Tutaj mamy coś w rodzaju polifonicznego naciskania. Czasami też zdawało mi się, że nie jest zgodnie z rytmem ale pewnie trzeba dłuższej z tym posiedzieć.
Gra jest....kozacka. Po prostu homembrew roku. Zabrakło niestety...zabrakło...Zeldy .
Fen, odczuwasz to tak, bo po prostu przy naciskaniu "wałków" nie ma żadnego dźwięku. Tak mi się zdaje.
Nie, odczuwałem to, bo grałem na easy. Ale rozpocząłem grę na expercie - tu już było wszystko idealnie i na miejscu. A Zelda przecież jest (utwór z Ocarina of Time z Zamku Hyrule).
Nie, odczuwałem to, bo grałem na easy. Ale rozpocząłem grę na expercie - tu już było wszystko idealnie i na miejscu. A Zelda przecież jest (utwór z Ocarina of Time z Zamku Hyrule).
Tak, jest, a to właśnie największa dziwota, że ten utwór zamiast..."tytułowego", którego wprost uwielbiam.
Nie wierzę, że w ogóle miałeś czelność próbować gry na Easy o_0 .
Nie ma Zeldy ? A jest Metal Gear Solid Main Theme :slinotok:!? Jest coś z FFX!?
Wypisze ktoś, co tam jest ciekawego, to sobie może obczeję tę grę? EBA znam już na pamięć, do OTO mnie nie ciągnie a gry muzyczne kocham, pośmigałbym w coś ciekawego, a tutaj jeszcze utwory z gier ^^.
Zdecydowanie lepiej na buttonach. Z gripem (VGH współpracuje z nim) też nie jest za wygodnie, gdyż posiada on 4 przyciski, a w samej grze jest ich 5. Wynika z tego, że jeden kolor (zielony dla praworęcznych) i tak trzeba stylusem tapać. Niewygodnie.
Wypisze ktoś, co tam jest ciekawego, to sobie może obczeję tę grę? EBA znam już na pamięć, do OTO mnie nie ciągnie a gry muzyczne kocham, pośmigałbym w coś ciekawego, a tutaj jeszcze utwory z gier ^^.
Głównie są utwory z gier: mario (kilka jest), zelda, kirby, ff (większość przemielona jakimś programem by było coś w stylu monofonii). Jako bonusy jest jeszcze Master of Pupets i różne themy z filmów (np. Star Trek, Star Wars, Iron Man itd.). Możesz jeszcze znaleźć metroida, castlevanie nesową i kilka innych tytułów. Razem jakieś 16 setów po ok. 6 piosenek każdy.
- za małe nutki są, za ciężko trafić. Większe to pole powinno być
- nutki nie są zgrane z rytmem i często nie wiadomo, dlaczego w ogóle są tak ułożone
- marna jakość muzyki
- marny dobór utworów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum