Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Video Games Hero
Autor Wiadomość
~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2009-02-22, 22:06   Video Games Hero

Zdziwiłem się, że u nas nie ma jeszcze tematu ;-) Dzisiaj pograłem trochę u Fena - świetna. Dosłownie cud, miód i orzeszki. Jeśliby zmienić trochę menusy i jakoś zmienić tło, dodać efekty podczas rozgrywki to wyszłoby jak zwykła, nieprzeciętna gra ;] Do EBY to to ma jak ode mnie do Warszawy ale jest i tak bardzo dobrze ;-) Jak zobaczyłem utwory z Marianów i Kirbich od razu się nakręciłem :mrgreen: Myślę, że każdy znajdzie tam swoją nutę. Utworów jest na prawdę dużo. Do tego 5 poziomów trudności. Grać nie umierać.

Fen665 

Wysłany: 2009-02-22, 22:30   

Zapomniałeś tylko wspomnieć o melodii sprzecznej z układem "poprzeczek/belek".

W Ebie jak trzeba było przejść jakiś kawałek na rytmie, bez problemu go przechodziłem, ale tutaj było inaczej. Jak zacząłem powoli zmieniać wzrokowe odczucia na rytmiczne, nie mogłem NIC nacisnąć. NIC.

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2009-02-23, 10:26   

EBA to całkiem co innego, tam naciskałeś do ogólnego rytmu. Tutaj mamy coś w rodzaju polifonicznego naciskania. Czasami też zdawało mi się, że nie jest zgodnie z rytmem ale pewnie trzeba dłuższej z tym posiedzieć.

Fen665 

Wysłany: 2009-02-23, 13:29   

Siedziałem całkiem długo, uwierz mi, siedziałem. I dlatego mam tyle setów odkrytych^^

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-02-23, 17:47   

Gra jest....kozacka. Po prostu homembrew roku. Zabrakło niestety...zabrakło...Zeldy ;( .
Fen, odczuwasz to tak, bo po prostu przy naciskaniu "wałków" nie ma żadnego dźwięku. Tak mi się zdaje.

Fen665 

Wysłany: 2009-03-04, 18:45   

Nie, odczuwałem to, bo grałem na easy. Ale rozpocząłem grę na expercie - tu już było wszystko idealnie i na miejscu. A Zelda przecież jest (utwór z Ocarina of Time z Zamku Hyrule).

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2009-03-04, 18:50   

Tja, granie na expercie na początku jest łatwe i przyjemne - Final Fantasy. Za to nasz mały różowy przyjaciel (Kirby) jest już na prawdę zabójczy^^

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-03-04, 19:12   

Cytat:
Nie, odczuwałem to, bo grałem na easy. Ale rozpocząłem grę na expercie - tu już było wszystko idealnie i na miejscu. A Zelda przecież jest (utwór z Ocarina of Time z Zamku Hyrule).

Tak, jest, a to właśnie największa dziwota, że ten utwór zamiast..."tytułowego", którego wprost uwielbiam.
Nie wierzę, że w ogóle miałeś czelność próbować gry na Easy o_0 .

raven_raven 
Evangelion fan

Wysłany: 2009-03-06, 17:26   

Nie ma Zeldy :( ? A jest Metal Gear Solid Main Theme :slinotok:!? Jest coś z FFX!?

Wypisze ktoś, co tam jest ciekawego, to sobie może obczeję tę grę? EBA znam już na pamięć, do OTO mnie nie ciągnie a gry muzyczne kocham, pośmigałbym w coś ciekawego, a tutaj jeszcze utwory z gier ^^.

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2009-03-09, 08:43   

raven_raven napisał/a:
Jest coś z FFX!?

Nie ma. Jest tylko theme z NESowego FF'a.

Właśnie pobieram gierkę ;-)

PS. Gracie na klawiszach czy rysikiem?

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2009-03-09, 08:47   

raven_raven napisał/a:
a tutaj jeszcze utwory z gier

O kurde... musze w to zagrać :mrgreen:
raven_raven napisał/a:
Nie ma Zeldy :( ?

łeee....

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2009-03-09, 13:29   

Cytat:
PS. Gracie na klawiszach czy rysikiem?

Zdecydowanie lepiej na buttonach. Z gripem (VGH współpracuje z nim) też nie jest za wygodnie, gdyż posiada on 4 przyciski, a w samej grze jest ich 5. Wynika z tego, że jeden kolor (zielony dla praworęcznych) i tak trzeba stylusem tapać. Niewygodnie.

kefirek94 

Wysłany: 2009-03-09, 17:04   

Gra jest poprostu obłędna, Najlepsza gra homebrew

Fen665 

Wysłany: 2009-03-11, 11:18   

raven_raven napisał/a:
Wypisze ktoś, co tam jest ciekawego, to sobie może obczeję tę grę? EBA znam już na pamięć, do OTO mnie nie ciągnie a gry muzyczne kocham, pośmigałbym w coś ciekawego, a tutaj jeszcze utwory z gier ^^.

Głównie są utwory z gier: mario (kilka jest), zelda, kirby, ff (większość przemielona jakimś programem by było coś w stylu monofonii). Jako bonusy jest jeszcze Master of Pupets i różne themy z filmów (np. Star Trek, Star Wars, Iron Man itd.). Możesz jeszcze znaleźć metroida, castlevanie nesową i kilka innych tytułów. Razem jakieś 16 setów po ok. 6 piosenek każdy.

raven_raven 
Evangelion fan

Wysłany: 2009-03-11, 15:37   

Ściągnąłem i fajny pomysł, lecz:

- za małe nutki są, za ciężko trafić. Większe to pole powinno być
- nutki nie są zgrane z rytmem i często nie wiadomo, dlaczego w ogóle są tak ułożone
- marna jakość muzyki
- marny dobór utworów

Odpowiedz do tematu