Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:)
edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)
Wysłany: 2009-02-23, 14:33 Co nowego w PSXextreme ?
W tym temacie piszcie co nowego jest w nowym PSXextreme, wtedy zdecydujemy czy warto kupić ;-) . ( oczywiście pod względem głównie DeeSowym )
A więc tak...
Recenzje:
- 100 Classic Book Collection
- Age of Empires: Mythologies
- Big Bang Mini
- Eledees: Taokaz
- Fire Emblem: Shadow Dragon
Oprócz tego:
- Zapowiedź GTA: Chinatown Wars ( na całą stronę ;-) )
- Dlaczego Nintendo Wii sprzedaje się lepiej od PS3 i X360?
- Troche o UbiSoft
- Historia pistoletów laserowych ( do gier oczywiście ;-) )
- Historia powstawania gier
- Komiks o tym, jak to jest, jak sie gra w Trauma Center w szpitalu ( coś dla rev'a ;-) )
- 50 gier "Most Wanted" na stacjonarki.
... i wiele innych.
Ocena tego numeru: 8+ ( za GTA, komiks,i brak recenzji gier na PSP :mrgreen: . Niżej za małą ilość gier na DS :-/ .
Ostatnio zmieniony przez Axel93 2009-02-23, 14:46, w całości zmieniany 2 razy
A kto ich nie lubi ? Ale z tym DeeSem mogliby się bardziej postarać.
Najlepsze jest to, że ani w tym numerze, ani w poprzednim nie było ani jednej recenzji gry na PSP :mrgreen: .
Axel nie żebyś był fanboyem ale jesteś^^ Gdy to kupowałem kilka miechów temu, pismo dosyć olewało DSa. Była np. recenzja God of Wara na PSP na 4 czy tam 2 strony i "recki" gier na DSa na pół strony. Czasem też oceny były nieuzasadnione jak dla mnie.
PSP dopiero dostaje kopa, nowy Motorstorm, LBP, Assasin's Creed, czad.
PE uwielbiam, ale to co oni odwalają w pocketach to się w głowie nie mieści. Recki na 1/3 strony i to zazwyczaj DS ma krótsze. Choćby recka nudnego i schematycznego FF VII CC na dwie strony, God of War na 3 strony (więcej się czyta reckę niż grę przechodzi), a takie wyrąbiste TWEWY, FFTA 2 czy FF IV dostaje 1/3 strony. No prostu ciśnie sie na usta niecenzuralne słowo. Szkoda też, że czasami te gry recenzowane są chyba po dwóch godzinach grania i da się wyłapać karygodne błedy w reckach i ogólną nieznajomość gry.
Jak dla mnie Ściera czy Mazzi mogą wpaść, już to co tutaj napisałem dawno im wypomniałem. Spoko chłopaki są i naprawdę da się z nimi zagadać, widać też lekkie zmiany od mojego małego apelu jakiś czas temu.
Do Kos'a też nie mam zastrzeżeń. Do nikogo nie mam właściwie . Fajnie byłoby gdyby Star powrócił.
Za to w tym numerze było coś nowego. O ile pamiętam to (być może, choć tli mi się jakoś przed oczyma Phantom Hourglass...pewnie było jednak krócej) po raz pierwszy zrobili taką zapowiedź gry na DS'a. To już nie było napomnienie gdzieś z boku w Pigule, ale cała jedna strona! (nawet widać "dlaczego czekamy"!) Szkoda za to, iż tak jak mówiłeś recenzję innych gier bywają nawet o połowę krótsze... Cóż, chyba wszyscy spodziewają się po CW czegoś rewelacyjnego.
Oprócz tego:
- Co i jak? Air Soft Gun.
- Legenda bolącego kciuka. ( WTF ??? )
- Pożegnanie PS2.
- Ciąg dalszy "Historii powstawania konsol".
- Komiks o MarioKart.
- O chłopcu, co dźgnął siostrę bo nie chciała oddać DeeSa.
- Zabójca czasów NESa ( Colgo 13 ).
- ... i takie tam inne.
Jak dla mnie, to nie warto kupować. No chyba, że ktoś ma PSP. Szkoda, że nie ma jeszcze recki GTA: CW :-?
Hm, nie warto?
Każdy numer PE warto nabyć, ze względu na masę tekstów z branży, materiałów exclusive, a kąciki to tylko jakieś 5% zawartości magazynu, więc ocenianie numeru tylko po materiałach z tego kącika jest grubo przesadzone:)
Ponadto, skąd mieliby wziąć GTA:CW na czas? Numer leży w drukarni jakiś tydzień, więc materiał musieliby mieć ze 2 tygodnie temu:)
Wczoraj się za numerem nałaziłem i zawsze mogę go kupić w ciemno:)
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum