Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:)
edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)
Wysłany: 2008-09-23, 16:37 Najlepszy z obecnych programatorów
Taki co dopiero wszedł w świat Nintendo DS nie będzie się łapać, który programator kupić i za ile. Co dany odtwarza co nie. Miejmy nadzieję, że ten temat mu pomoże. Cóż moja wiedza o programatorach aktualnie nie jest za dobra, wiem, że AceKard 2 jest okrzyknięty najlepszym, ale czemu ;-) ? Na to pytanie już nie odpowiem.
M3 DS Simply - Odtwarza wszystkie gry na Nintendo DS oraz każde HomeBrew (te które testowałem) czyli pograsz,pooglądasz i posłuchasz . Nie odtwarza gier z GameBoy Advance. Po jakimś czasie przestaje czytać za każdym razem, wystarczy niby dmuchnąć... no ale. Obsługuje karty microSD do 2GB. R4 jest jego odbiciem lustrzanym z inną nalepką, po ludzku - M3 = R4. Zaletą jest niska cena, choć bardziej będzie się pewnie już opłacało coś innego kupić
M3 DS Simply - Odtwarza wszystkie gry na Nintendo DS
Mylisz się. ^^ Ma problemy z najnowszymi grami + nie ma updateów softu = problemów nie da się rozwiązać. I należy dodać, że - w przypadku R4 - 90% na rynku to podróby.
rev napisał/a:
Zaletą jest niska cena
Teraz za tą cenę można dostać lepsze programatory.
Więc tak:
AceKart2 - uznany za najlepszy programator na rynku. Szybki, sprawny, tani, ma ładne menu.
M3Real - jeden z najlepszych - w chwili obecnej posiada 2 wersje oprogramowania. Pierwsze = świetna kompatybilnośc, ale jest wolny. Posiada slow motion (spowolneinie w grach) i Real Time Save (możliwośc zapisania gry w każdym momencie grania) i backup save'ów podczas gry.
Drugi = genialna wygoda, odpalanie multimediów z menu, ale neistety słaba kompatybilność homebrew i brak RTS-a.
CycloDS - na ten programator powinni zwrócić uwagę Ci, co lubią czytać solucje podczas grania. Real Time Save, Slow Motion, odpalanie plików tekstowych podczas grania. Co do menu - przeciętne. I cena nie zachwyca.
No, to opisałem wszystko co sięnaprawdę na rynku liczy.
Ostatnio zmieniony przez Andro 2008-10-17, 18:18, w całości zmieniany 2 razy
CycloDS - na ten programator powinni zwrócić uwagę Ci, co lubią bajery. Real Time Save, Slow Motion, odpalanie plików tekstowych podczas grania (np. możesz zobaczyć poradnik, nie wychodząc z gry). Co do menu - przeciętne. I cena nie zachwyca.
Ciekawe...nawet nie interesowałem się tematem innych programatorów .
Moje R4 działał poprawnie od 22 lipca do około 10 września ...
Mój R4 nie ma na nalepce żadnych logo producentów ... charakterystycznego wbitego numerka (chociaż nie sprawdzałem czy gry DS wogóle mają) i lekko odblaskowego znaczka niny ... PODRÓBKA JAK NIC ........
Programatory nie mają takich rzeczy - tylko gry orginalne posiadają pieczęć nintendo. Pomyśl, czy big N zatwierdza takie programatory i wydaje je na rynek? Poza chinami odpalanie piratów jest nielegalne ergo korzystanie z programatorów jest nielegalne. ^^
CycloDS - na ten programator powinni zwrócić uwagę Ci, co lubią bajery. Real Time Save, Slow Motion, odpalanie plików tekstowych podczas grania (np. możesz zobaczyć poradnik, nie wychodząc z gry). Co do menu - przeciętne. I cena nie zachwyca.
Ciekawe...nawet nie interesowałem się tematem innych programatorów .
Nie warto... już. xP
Jeśli nei zależy ci na czytaniu e-booków podczas grania to za mniejszą cenę dostaniesz M3Real który już od następnego softu będzie miał RTS (są już filmiki i screeny z bety tej wersji firmware'u, więc będziemy czekać dlugo).
Ja mam SuperCarda i mi się podoba, szczerze mówiąc, wystarczy mi, jak odpala Moonshella oraz gry po prostu . Jako, że są nowe softy, nie ma problemu z grami. Jedyne co, to trzeba patchować. No i te oprócz rumble (a taki ja mam...) odpalają gry z GBA!
Wielgachny minus, sam kiedyś miałem M3Perfect i wiem jakie to wkurzające.
raven_raven napisał/a:
odpalają gry z GBA
Max. 16MB, większych nei odpali.
Programatory na Slot 2 są nei opłacalne. Jak ktoś będzie chciał pograć w gry z GBA to może dokupić EZ-Flash 3in 1 exp. pack, Albo M3 exp. pack.
Ewentualnie kupi M3 Real Perfect Bundle, który ma w zestawie exp. .packa.
aha bo ja miałem napisane na opakowaniu że nie musze sie bawić w niebezpieczne patchowanie gier bo R4 robi to samo ... no to sie tak zastanawialem czy tylko R4 ........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum