Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Najlepszy z obecnych programatorów
Autor Wiadomość
~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2008-09-23, 16:37   Najlepszy z obecnych programatorów

Taki co dopiero wszedł w świat Nintendo DS nie będzie się łapać, który programator kupić i za ile. Co dany odtwarza co nie. Miejmy nadzieję, że ten temat mu pomoże. Cóż moja wiedza o programatorach aktualnie nie jest za dobra, wiem, że AceKard 2 jest okrzyknięty najlepszym, ale czemu ;-) ? Na to pytanie już nie odpowiem.

M3 DS Simply - Odtwarza wszystkie gry na Nintendo DS oraz każde HomeBrew (te które testowałem) czyli pograsz,pooglądasz i posłuchasz :) . Nie odtwarza gier z GameBoy Advance. Po jakimś czasie przestaje czytać za każdym razem, wystarczy niby dmuchnąć... no ale. Obsługuje karty microSD do 2GB. R4 jest jego odbiciem lustrzanym z inną nalepką, po ludzku - M3 = R4. Zaletą jest niska cena, choć bardziej będzie się pewnie już opłacało coś innego kupić :)

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-23, 17:11   

rev napisał/a:
M3 DS Simply - Odtwarza wszystkie gry na Nintendo DS

Mylisz się. ^^ Ma problemy z najnowszymi grami + nie ma updateów softu = problemów nie da się rozwiązać. I należy dodać, że - w przypadku R4 - 90% na rynku to podróby.

rev napisał/a:
Zaletą jest niska cena

Teraz za tą cenę można dostać lepsze programatory. :D

Więc tak:

AceKart2 - uznany za najlepszy programator na rynku. Szybki, sprawny, tani, ma ładne menu.

M3Real - jeden z najlepszych - w chwili obecnej posiada 2 wersje oprogramowania. Pierwsze = świetna kompatybilnośc, ale jest wolny. Posiada slow motion (spowolneinie w grach) i Real Time Save (możliwośc zapisania gry w każdym momencie grania) i backup save'ów podczas gry.
Drugi = genialna wygoda, odpalanie multimediów z menu, ale neistety słaba kompatybilność homebrew i brak RTS-a.

CycloDS - na ten programator powinni zwrócić uwagę Ci, co lubią czytać solucje podczas grania. Real Time Save, Slow Motion, odpalanie plików tekstowych podczas grania. Co do menu - przeciętne. I cena nie zachwyca.

No, to opisałem wszystko co sięnaprawdę na rynku liczy. :D
Ostatnio zmieniony przez Andro 2008-10-17, 18:18, w całości zmieniany 2 razy  

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2008-09-23, 18:41   

Cytat:
CycloDS - na ten programator powinni zwrócić uwagę Ci, co lubią bajery. Real Time Save, Slow Motion, odpalanie plików tekstowych podczas grania (np. możesz zobaczyć poradnik, nie wychodząc z gry). Co do menu - przeciętne. I cena nie zachwyca.

Ciekawe...nawet nie interesowałem się tematem innych programatorów :) .

D_e 
I lol'd you

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-24, 21:25   

Cóz, uzywam R4 i dziala wystarczajaco szybko, ma to co potrzebuje (czyli odpala gry), a jesli podroba to coz... poki dziala moze sobie byc :)

Przy okazji przydalby sie tutek jak rozpoznac fake'a ;p

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-24, 22:26   

Moje R4 działał poprawnie od 22 lipca do około 10 września ... :(
Mój R4 nie ma na nalepce żadnych logo producentów ... charakterystycznego wbitego numerka (chociaż nie sprawdzałem czy gry DS wogóle mają) i lekko odblaskowego znaczka niny ... PODRÓBKA JAK NIC ........

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-24, 23:07   

Programatory nie mają takich rzeczy - tylko gry orginalne posiadają pieczęć nintendo. Pomyśl, czy big N zatwierdza takie programatory i wydaje je na rynek? Poza chinami odpalanie piratów jest nielegalne ergo korzystanie z programatorów jest nielegalne. ^^

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-25, 18:57   

batatshi napisał/a:
Cytat:
CycloDS - na ten programator powinni zwrócić uwagę Ci, co lubią bajery. Real Time Save, Slow Motion, odpalanie plików tekstowych podczas grania (np. możesz zobaczyć poradnik, nie wychodząc z gry). Co do menu - przeciętne. I cena nie zachwyca.

Ciekawe...nawet nie interesowałem się tematem innych programatorów :) .

Nie warto... już. xP
Jeśli nei zależy ci na czytaniu e-booków podczas grania to za mniejszą cenę dostaniesz M3Real który już od następnego softu będzie miał RTS (są już filmiki i screeny z bety tej wersji firmware'u, więc będziemy czekać dlugo).

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2008-09-25, 19:26   

RTS mnie nie interesuje ^ ^ - nie chcę oszukiwać. Bardziej właśnie E-booki xD .

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-26, 14:37   

Halo ! Który z programatorów (poza R4) udostepnia kody ???? CHEATY ????

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-26, 16:29   

Wszystkie.

raven_raven 
Evangelion fan

Wysłany: 2008-09-27, 16:00   

Ja mam SuperCarda i mi się podoba, szczerze mówiąc, wystarczy mi, jak odpala Moonshella oraz gry po prostu :) . Jako, że są nowe softy, nie ma problemu z grami. Jedyne co, to trzeba patchować. No i te oprócz rumble (a taki ja mam...) odpalają gry z GBA!

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-27, 16:24   

raven_raven napisał/a:
trzeba patchować

Wielgachny minus, sam kiedyś miałem M3Perfect i wiem jakie to wkurzające.

raven_raven napisał/a:
odpalają gry z GBA

Max. 16MB, większych nei odpali.

Programatory na Slot 2 są nei opłacalne. Jak ktoś będzie chciał pograć w gry z GBA to może dokupić EZ-Flash 3in 1 exp. pack, Albo M3 exp. pack.
Ewentualnie kupi M3 Real Perfect Bundle, który ma w zestawie exp. .packa. :P

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-27, 16:51   

Właśnie ... a które programatory same patchują gry prócz R4 ...

Andro

Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-09-27, 17:11   

Wszystkie na slot 1. raven opisywał SuperCarda na slot 2 (ten od GBA).

Axel93 
Sąsiedzi Fan ;D

Ostrzeżeń:
 3/5/6
Wysłany: 2008-09-27, 17:16   

aha bo ja miałem napisane na opakowaniu że nie musze sie bawić w niebezpieczne patchowanie gier bo R4 robi to samo ... no to sie tak zastanawialem czy tylko R4 ........

Odpowiedz do tematu