Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:)
edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)
To jest chyba jakaś ściema. O ile 4 pierwsze odcinki miały psycho-straszno-japońsko "naździwiany" klimat, to kolejne odcinki, u mnie 5-13/14, są tak żałosne i nudne, że nie pamiętam kiedy się tak ostatnio nudziłem ;/ Może coś się dalej rozkręci, ale nie wiem czy się tego tykać. Chyba wrócę do Bungaku. Co jest najgorsze? Poza tym, że przez 3 odcinki nic się nie dzieje, a w 4tym jest drobny dreszczyk... to właśnie... nic. Na razie 5-13 nie polecam. 1-4 jak najbardziej.
To jest chyba jakaś ściema. O ile 4 pierwsze odcinki miały psycho-straszno-japońsko "naździwiany" klimat, to kolejne odcinki, u mnie 5-13/14, są tak żałosne i nudne, że nie pamiętam kiedy się tak ostatnio nudziłem ;/ Może coś się dalej rozkręci, ale nie wiem czy się tego tykać. Chyba wrócę do Bungaku. Co jest najgorsze? Poza tym, że przez 3 odcinki nic się nie dzieje, a w 4tym jest drobny dreszczyk... to właśnie... nic. Na razie 5-13 nie polecam. 1-4 jak najbardziej.
Morfino, przereklamowałeś to ;p
Potem to się układa w jedną całość, ale fakt faktem, że nie każdemu może to "spasić".
Hmm... za Darker than Black zabieram się od mmm... 3 miesięcy i jakoś nie chce mi się (ogółem jestem po 4 epach).
Darker than Black jest przereklamowany. Ostatnio skończyłem Casshern Sins - seria genialna pod każdym względem. Grafika, animacja istne cudo. A ścieżka dźwiękowa?!... Chyba jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek przesłuchiwałem, jeśli chodzi o Anime (Kaoru Wada, "Luna" z "CASSHERN Sins Special Complete Album" po prostu zwala mnie z nóg. Na dodatek w piątek przybędą moje cal!e, prawdopodobnie, poza tym nowa karta...Turtle Beach Santa Cruz... Monitor 23 cale swoją drogą - już mam. Czasem człowiekowi się poszczęści...mam nadzieję). Sama fabuła...cóż, nie każdemu może przypasować. Ogólnie jest to seria trudna, depresująca, smutna i...no nie wiem, "ciemna".
Ostatnio zmieniony przez batatshi 2010-02-02, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Potem to się układa w jedną całość, ale fakt faktem, że nie każdemu może to "spasić".
Mogłeś mnie uprzedzić :) Mimo moich wcześniejszych narzekań, muszę powiedzieć, że seria "mocna". Historia potem na prawdę się układa, a miejscami na prawdę nie widziałem o co kaman. Tylko jakbym miał to oglądać np. po odcinku, czy dwóch na tydzień w TV to na pewno bym zrezygnował.
Skończyłem Neon Genesis Evangelion, ale czuję że muszę sobie to obejrzeć jeszcze raz i poukładać w głowie pewne fakty. Tak samo z Code Geass, chętnie bym wrócił.
batatshi napisał/a:
Sama fabuła...cóż, nie każdemu może przypasować. Ogólnie jest to seria trudna, depresująca, smutna i...no nie wiem, "ciemna".
Ogólnie to o historii nic nie mówi, tylko raczej o klimacie. W jakim sensie trudna? Piszcie konkretniej, nie chcę przegapić dobrych anime :)
Hmm, wiesz, trudno powiedzieć...może nie trudna, może nawet łatwo ją zrozumieć, lol xD. Zależy pod jakim względem, jak na to patrzeć. Po prostu trzeba się wczuć w klimat... Ukazuję nędzę...nędzę Świata, życia...wszechobecną beznadzieję...zagładę...nie chcę spoilerować... No nie wiem, nie potrafię za bardzo tłumaczyć :P. Lyuze, designowo jest dla mnie jedną z najkozaczniejszych postaci z Anime. Na pewno warto, spróbuj może kilka epizodów, niczego nie gwarantuję.
Muszę przyznać, iż nawet polskie napisy nie są takie złe (choć parę ostatnich epów mnie trochę zawiodło). Chyba już o tym wspomniałem, iż z tym animcem spotkałem się poprzez film, który defacto posiada zupełnie inną fabułę. Dziwne...ZUPEŁNIE.
Poza tym jak mi się spodobał to musi być wyjątkowy ;).
Kończę Umineko no naku koro ni. Hmm... nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony tajemnicza i rozbudowana fabuła, z drugiej strony nawiązania (?) do serii PW (główny bohater). Ogółem całość jest mniej brutalna od Higurashi. Są nawiązania do alchemii, magii, a nawet biblii. Całość nawet fajnie wypada. Zobaczę jak końcówka. Póki co mocne 9/10.
To druga seria "Higurashi (...)", huh? 9 to mocno. A ja się bałem.
Batatshi, ok, oblookam.
Wziąłem się znów za NGEvangelion. Chcę teraz obejrzeć to dokładnie, wychwycić wszystkie wątki. W celu głównie krytyczno-publicystycznym, jak i dla zwykłego funu, który płynie z zajebistych form sztuki artystycznej. Bida to na polskim jest i w gimnazjum i w liceum, gdzie zamiast zmierzyć się z ówczesnymi problemami, przerabiamy, nazwijmy to... "zero współczesność". Po prostu. Scenarzysta, który to napisał jest po prostu wybitny. Ale tą ignorancję, nie tylko w Polsce na polskim, omówię kiedy indziej.
PS: W gimnazjum było lepiej. Powiem ambitniej. Pomijając sztuki, które wystawialiśmy, zdarzył się tekst Sapkowskiego (chyba z 1szego tomu sagi) na teście przygotowującym do egz. gimn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum