Ogłoszenie 
Nowa odsłona forum w wersji Beta 1.9 już jest dostęna!:D Zapraszam do testowania:) edit: dodałem tag do wyświetlania na forum filmów prosto z YT! wystarczy wpisać [youtube]linkdopliku[/youtube] :)

Poprzedni temat :: Następny temat

Jakie anime teraz oglądacie?
Autor Wiadomość
~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2010-01-01, 20:33   

Morfen napisał/a:
Higurashi no Naku Koro Ni

To jest chyba jakaś ściema. O ile 4 pierwsze odcinki miały psycho-straszno-japońsko "naździwiany" klimat, to kolejne odcinki, u mnie 5-13/14, są tak żałosne i nudne, że nie pamiętam kiedy się tak ostatnio nudziłem ;/ Może coś się dalej rozkręci, ale nie wiem czy się tego tykać. Chyba wrócę do Bungaku. Co jest najgorsze? Poza tym, że przez 3 odcinki nic się nie dzieje, a w 4tym jest drobny dreszczyk... to właśnie... nic. Na razie 5-13 nie polecam. 1-4 jak najbardziej.

Morfino, przereklamowałeś to ;p

Migeru 

Wysłany: 2010-02-01, 21:52   

_rev_ napisał/a:
Morfen napisał/a:
Higurashi no Naku Koro Ni

To jest chyba jakaś ściema. O ile 4 pierwsze odcinki miały psycho-straszno-japońsko "naździwiany" klimat, to kolejne odcinki, u mnie 5-13/14, są tak żałosne i nudne, że nie pamiętam kiedy się tak ostatnio nudziłem ;/ Może coś się dalej rozkręci, ale nie wiem czy się tego tykać. Chyba wrócę do Bungaku. Co jest najgorsze? Poza tym, że przez 3 odcinki nic się nie dzieje, a w 4tym jest drobny dreszczyk... to właśnie... nic. Na razie 5-13 nie polecam. 1-4 jak najbardziej.

Morfino, przereklamowałeś to ;p

Potem to się układa w jedną całość, ale fakt faktem, że nie każdemu może to "spasić".

Hmm... za Darker than Black zabieram się od mmm... 3 miesięcy i jakoś nie chce mi się (ogółem jestem po 4 epach).

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2010-02-02, 16:38   

Darker than Black jest przereklamowany. Ostatnio skończyłem Casshern Sins - seria genialna pod każdym względem. Grafika, animacja istne cudo. A ścieżka dźwiękowa?!... Chyba jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek przesłuchiwałem, jeśli chodzi o Anime (Kaoru Wada, "Luna" z "CASSHERN Sins Special Complete Album" po prostu zwala mnie z nóg. Na dodatek w piątek przybędą moje cal!e, prawdopodobnie, poza tym nowa karta...Turtle Beach Santa Cruz... Monitor 23 cale swoją drogą - już mam. Czasem człowiekowi się poszczęści...mam nadzieję). Sama fabuła...cóż, nie każdemu może przypasować. Ogólnie jest to seria trudna, depresująca, smutna i...no nie wiem, "ciemna".
Ostatnio zmieniony przez batatshi 2010-02-02, 16:39, w całości zmieniany 1 raz  

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2010-02-02, 22:22   

Migeru napisał/a:
Potem to się układa w jedną całość, ale fakt faktem, że nie każdemu może to "spasić".

Mogłeś mnie uprzedzić :) Mimo moich wcześniejszych narzekań, muszę powiedzieć, że seria "mocna". Historia potem na prawdę się układa, a miejscami na prawdę nie widziałem o co kaman. Tylko jakbym miał to oglądać np. po odcinku, czy dwóch na tydzień w TV to na pewno bym zrezygnował.

Skończyłem Neon Genesis Evangelion, ale czuję że muszę sobie to obejrzeć jeszcze raz i poukładać w głowie pewne fakty. Tak samo z Code Geass, chętnie bym wrócił.

batatshi napisał/a:
Sama fabuła...cóż, nie każdemu może przypasować. Ogólnie jest to seria trudna, depresująca, smutna i...no nie wiem, "ciemna".

Ogólnie to o historii nic nie mówi, tylko raczej o klimacie. W jakim sensie trudna? Piszcie konkretniej, nie chcę przegapić dobrych anime :)

batatshi 
Nocny stwór

Wysłany: 2010-02-02, 23:18   

Hmm, wiesz, trudno powiedzieć...może nie trudna, może nawet łatwo ją zrozumieć, lol xD. Zależy pod jakim względem, jak na to patrzeć. Po prostu trzeba się wczuć w klimat... Ukazuję nędzę...nędzę Świata, życia...wszechobecną beznadzieję...zagładę...nie chcę spoilerować... No nie wiem, nie potrafię za bardzo tłumaczyć :P. Lyuze, designowo jest dla mnie jedną z najkozaczniejszych postaci z Anime. Na pewno warto, spróbuj może kilka epizodów, niczego nie gwarantuję.
Muszę przyznać, iż nawet polskie napisy nie są takie złe (choć parę ostatnich epów mnie trochę zawiodło). Chyba już o tym wspomniałem, iż z tym animcem spotkałem się poprzez film, który defacto posiada zupełnie inną fabułę. Dziwne...ZUPEŁNIE.
Poza tym jak mi się spodobał to musi być wyjątkowy ;).

Migeru 

Wysłany: 2010-02-07, 18:52   

Kończę Umineko no naku koro ni. Hmm... nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony tajemnicza i rozbudowana fabuła, z drugiej strony nawiązania (?) do serii PW (główny bohater). Ogółem całość jest mniej brutalna od Higurashi. Są nawiązania do alchemii, magii, a nawet biblii. Całość nawet fajnie wypada. Zobaczę jak końcówka. Póki co mocne 9/10.

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2010-02-13, 00:38   

Migeru napisał/a:
Kończę Umineko no naku koro ni.

To druga seria "Higurashi (...)", huh? 9 to mocno. A ja się bałem.

Batatshi, ok, oblookam.

Wziąłem się znów za NGEvangelion. Chcę teraz obejrzeć to dokładnie, wychwycić wszystkie wątki. W celu głównie krytyczno-publicystycznym, jak i dla zwykłego funu, który płynie z zajebistych form sztuki artystycznej. Bida to na polskim jest i w gimnazjum i w liceum, gdzie zamiast zmierzyć się z ówczesnymi problemami, przerabiamy, nazwijmy to... "zero współczesność". Po prostu. Scenarzysta, który to napisał jest po prostu wybitny. Ale tą ignorancję, nie tylko w Polsce na polskim, omówię kiedy indziej.

PS: W gimnazjum było lepiej. Powiem ambitniej. Pomijając sztuki, które wystawialiśmy, zdarzył się tekst Sapkowskiego (chyba z 1szego tomu sagi) na teście przygotowującym do egz. gimn.

Migeru 

Wysłany: 2010-02-13, 12:04   

_rev_ napisał/a:
Migeru napisał/a:
Kończę Umineko no naku koro ni.

To druga seria "Higurashi (...)", huh? 9 to mocno. A ja się bałem.

Nie druga seria, tylko seria hmm... nie wiem jak to nazwac. Alternatywna? Druga seria Higurashi to Kai.

Przy okazji, Umineko skończyłem. Wezmę się za novelkę ze względu na to, że ma 6 chapterów, a anime zakończyło się na 4.

Biorę się za Bokurano.

potter644 

Wysłany: 2010-04-18, 17:09   

Aktualnie Zero no Tsukaima. Dopiero jestem po pierwszym odcinku, nudny był trochę.

potter644 

Wysłany: 2010-04-25, 10:50   

ZnT skończyłem oglądać - moja ocena: 7/10.

Teraz zabieram się za oglądanie 5 centimeters per second.
Ostatnio zmieniony przez potter644 2010-09-04, 08:12, w całości zmieniany 3 razy  

kapik11 
DS Noob

Wysłany: 2011-07-12, 22:32   

No co wy?
Poków nie oglądacie?
Poki są smutne <foch>

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2011-07-13, 10:38   

Oglądałem odcinek około 15+ Diamentu i Perły. Zbyt dużo objaśnień dla początkujących (ataki, strategie), więc mnie nie wciągnęło.

kapik11 
DS Noob

Wysłany: 2011-07-14, 10:54   

Ja te nowsze czyli diamenty, gwiazdy ligi shino, itp. obejrzałem wieki temu :) .

Teraz oglądam serie Black & White po angielsku na youtube.
Są o wiele lepsze niż tamta seria ale "Snajvi!!! Tackle!!!" Mnie zjechało xD

~_rev_ 
Założyciel Strony

Wysłany: 2011-08-14, 13:11   

Gundam 00: The Movie. Bardzo dobre zwieńczenie serii Gundam 00.

Odpowiedz do tematu